Vejhjælp til motorcykel


Vejhjælp til motorcykel

Vejhjælp til motorcykel

Er du motorcykel kører, og er bange for at din motorcykel en dag skal sige stop? Så læs med her, der kommer nemlig en beskrivelse af, hvad du skal gøre hvis uheldet er ude og du har brug for vejhjælp til motorcykel. Du kan komme ud for det når som helst, hver gang du sætter dig op på motorcyklen og kører af sted, så er risikoen tilstede for at få problemer, det kan være din motorcykel punkterer, du at løbe tør for benzin eller komme til at vælte, hvis disse ting skulle ske, så ville du ønske at du havde et vejhjælp abonnement, for så kommer de og hjælper dig uanset hvad der er sket.

Du skal først og fremmest finde ud af, med dit forsikringsselvskab, om det dækker eventuelle skader på din motorcykel. Du skal finde ud af om din motorcykel er kaskoforsikret, er dette ikke tilfældet skal du til at få gjort det i en fart. Du vil nemlig ikke få dækket eventuelle skader på din motorcykel, hvis dette ikke er gjort. Når du snakker med dit forsikringsselskab, skal du høre om de har nogle aftaler om vejhjælp.

Nogen forsikringsselskaber giver dig rabat og endda gratis vejhjælp til motorcykel sammen med din motorcykelforsikring, det er dog langt fra alle selskaber som gør dette. Har de ikke nogle aftaler , ellers er du nød til at finde vejhjælp til din motorcykel. Det er dog meget nemt i Danmark at få et godt vejhjælp abonnement til motorcykler. Der findes 3 store indenfor området med vejhjælp til motorcykel: FDM, Falck og SOS Dansk Autohjælp alle har en god service.

Som FDM vejhjælp skriver om deres:

Med et vejhjælpsabonnement hos FDM er du dækket døgnet rundt i Danmark og Europa. Kan vi ikke løse problemerne på stedet, sørger vi i Danmark for at transportere dit køretøj på værksted eller hjem til dig. Vi sørger desuden for videretransport af dig og evt. passagerer til et fælles bestemmelsessted. I Europa sørger vi for, at du og evt. passagerer sammen med køretøjet bliver transporteret til nærmeste værksted.

Falck Vejhjælp til motorcykel skriver: Kom hurtigt og sikkert videre. Basis Vejhjælp til motorcykel giver dig: Hurtig hjælp hvis du punkterer eller går i stå, Transport til værksted, hvis du ikke kan køre videre og Udbringning af benzin, hvis du løber tør. Du har også mulighed for at købe Plus MC Europa, hvor du bl.a. får MC hjælp i Europa, Hjemtransport ved sygdom, Minutgaranti og meget mere.

SOS Dansk Autohjælp om deres 2 hjul abonnement: Med et Dansk Autohjælp abonnement på din motorcykel eller knallert er du sikret starthjælp, hvis den går i stå eller slet ikke vil starte. Du får også vejhjælp, hvis du punkterer. I de fleste tilfælde løser vi problemet på stedet. Ellers transporterer vi din motorcykel til et værksted efter dit ønske. Vi sørger også for, at du kommer sikkert frem. Det gælder også for din passager, hvis du har en med på din motorcykel.

Brug lidt tid på at læse om de forskellige vejhjælpsselskaber på deres hjemmesider, og find det abonnement som passer bedst til dig. Hør eventuelt venner og familie om deres erfaringer, eller spørg i den nærmeste MC klub, ofte er det virkelig gode erfaringer at hente. Du kan også tage på træf og snakke med nogle af de mange glade MC fans, om det selskab de har valgt.

Vejhjælp til motorcykel uden for Danmark

Det samme er tilfældet, hvis du befinder dig uden for Danmarks grænser. Her skal din motorcykel også være kaskoforsikret, for så kan du få repareret skader i udlandet eller få ydet en anden form for hjælp. Du skal også her kontakte dit forsikringsselvskab. Denne gang for at forhøre dig, om du er i besiddelse af det Røde Kort. Det sikre dig vejhjælp, hvor end du befinder dig i udlandet.

Er din motorcykel ude for et uheld uden for Danmark, skal du straks ringe til SOS International Vagtcentral, som kontaktes på nummeret +45 70 10 50 52, og de er klar døgnet rundt.

De vil så straks skaffe assistance til dig, som kommer fra det land hvor du befinder dig i. Når hjælpen kommer, skal du så vise dit Røde Kort, så giver dig en del brugbare goder; det giver en hjemrejse fra uheldsstedet, det kan være med tog, fly, skib – alt efter hvor du befinder dig. Det giver dig samtidig mulighed for at låne penge til reparationer eller et eventuelt udlejningskøretøj, hvis det skulle blive nødvendigt. Det giver dig også forsendelser af dine reservedele og en hjemtransport af dit køretøj.

Hvis du befinder dig, enten tæt på den tyske grænse, ved Sønderjylland, eller den svenske grænse behøver du ikke nødvendigvis at vise dit Røde Kort. Her kan du, som regel bare, nøjedes med at ringe til enten Dansk Autohjælp eller Falck, og du vil blive transporteret hjem, i stedet for at få hjælp fra den udenlandske vejhjælp. Det er dog kun meget få steder i Tyskland og Sverige, hvor dette gør sig gældende, og det vil derfor være helt klart at foretrække, at du hver gang du forlader den danske grænse, har dit Røde Kort med dig.

Du kan her se en sammenligning af priser, og se hvilke ydelser der adskiller leverandørerne på markedet.
Se priser og ydelser for vejhjælp til motorcykel

Previous Hvordan man skifter et dæk
Next Hvordan skifter man olie