Hvad er vejhjælp


fritrækning

Hvad er vejhjælp ?

Vejhjælp er en af de forsikringer der er rare at have, men man overvejer lige en ekstra gang, om man nu også har brug for den. Tænker man over det, er det utroligt sjældent at man har haft behov for at ringe efter nogen, der kan hente bilen, skifte dæk på den, trække den op hvis den sidder fast eller tænde motoren igen hvis den sætter ud. Alligevel er det at foretrække, frem for en enkelt gang at stå uden den sikkerhed og være uvis om, hvad der så skal ske. Mest fordi det desværre ofte er den slags der sker, når man har travlt eller skal nå en aftale.

Hvad er Vejhjælp eller Autohjælp, som det også kaldes. Vejhjælp / Autohjælp er et bredt begreb, for det dækker over mange services og varianter. Alt efter udbyderen er der forskellige priser og dækninger. Er man eksempelvis tålmodigt anlagt og har ikke behov for at få hjælp inden for 45 minutter kan man ofte vælge den lidt billigere løsning, hvor man kan få hjælp inden for 2 timer. I Danmark er der tre store forhandlere af disse forsikringer, der tager sig af stort set alle tilstedekomster af behovet for vejhjælp. Det er Falck, SOS Dansk Autohjælp (DAH) og FDM (Forenede Danske Motorejere)

De er alle ret ens, forskellen ligger blot i hvad du vil betale for og hvad du har brug for. Det kan være svært at navigere imellem hvad der er billigst. Rådet herfra lyder på, at du skal kigge det hele godt igennem og overveje hvilke service du forventer at kunne få brug for. Er du eksempelvis blandt dem, der tager på kør-selv ferie, ville det så ikke være rart at kunne få Autohjælp i en stor del af Europa, USA og Canada? Falck dækker kun i Europa, hvor FDM dækker i dele af USA og Canada.

De fleste kommer kun ud for at have behov for de ting, der er at finde i grundpakken fra Falck. Den inkluderer dækning i hele Danmark med services som bugsering, fritrækning, starthjælp, nødreparationer, dækskifte, døroplukning og transport til en station med offentlig transport, så du kan rejse videre. Falck er med grundpakken den billigste, og i langt de fleste tilfælde vil den være et udmærket valg. FDM er mere orienteret mod dem, der kører mange kilometer og i flere lande. Imellem de to kommer så SOS Dansk Autohjælp, der er den absolut letteste at overskue.

Se priser på vejhjælp her

For at klargøre, hvad de forskellige services indebærer, kommer herunder en kort og præcis definition af, hvad du får for de forskellige tilvalg.

Bugsering:
En videre transport af din bil, hvis den ikke kan laves på stedet. Den bliver kørt til nærmeste værksted, hvor den repareres. Regningen fra værkstedet, der reparerer din bil, skal betales efterfølgende – det er kun flytningen af din bil, der er gratis, hvis du har tegnet et abonnement. Har du intet abonnement tegnet, varierer priserne for bugsering fra selskab til selskab.

Døroplukning:
Er du kommet til at smække døren mens nøglerne sad i tændingen, og bilen låser automatisk, kan du få brug for døroplukning. Du kan få lukket døren op på stedet og kommer hurtigt videre.

Fritrækning:
Sidder din bil fast i mudder, sne/is, huller eller lignende, kommer et køretøj stort nok til at trække din bil fri. Det er desværre set under ekstreme vejrforhold, at din redning selv kommer til at sidde fast. I de fleste tilfælde trækkes din bil fri uden problemer, og du kan køre videre.

Frit værkstedsvalg:
Vil du selv bestemme hvilket værksted din bil skal repareres på inden for en bestemt radius (fastlagt af de enkelte udbydere), kan du tilkøbe denne service. Den er til for, at du kan spare penge på værkstedsregningen – har du eksempelvis en Toyota og dine værkstedsregninger nedskrives i pris hvis du får bilen fikset hos et autoriseret Toyota-værksted, kan du selv bestemme, at det er der din bil skal hen.

Hjulskifte/dækskifte:
Er dit dæk sprunget eller punkteret helt, kan du få brug for nyt dæk. Denne service tilbyder, at skifte dit dæk på stedet hvis du har et lovligt reservedæk ved/i bilen. Har du ikke det, vurderes det om den kan nødlappes. Kan den nødlappes kan du køre et antal kilometer på dækket, før det skal skiftes. Det giver dig mulighed for at køre bilen til et værksted, i stedet for at skulle bugseres. Kan det ikke nødlappes og du ikke har et reservedæk, transporteres bilen til et værksted.

Nødreparationer:
Løber du tør for benzin, punkterer dækket eller skal udstødningen repareres, hjælpes du med at gøre din bil lovlig til kørsel igen. De udbringer også benzin, hvis det er nødvendigt. Småreparationer som udskiftning af relæ, batteri, sikringer, ventilatorrem med mere kan også ofte udføres på stedet. Husk, at nødreparationer for det meste er midliertidige.

Starthjælp:
Vil bilen ikke startes kan starthjælp ofte spare dig for en tur til værkstedet. Starthjælp er den oftest anvendte service af forbrugerne, især under de meget kolde måneder. Kan bilen ikke startes med starthjælp forsøges en nødreparation på stedet.

Kan intet få bilen i gang bugseres den på et værksted. En sidste ting, der skal noteres før du går ud og bestiller dine services er, at du skal være opmærksom på hvad vilkårene er. Læs altid informationerne om, hvordan du er sikret, så du ved du betaler for det rigtige.

Previous Apps til bilister
Next Ting du bør have med i bilen