Er din bil vinterklar ?


Er din bil vinterklar

Er din bil vinterklar?

Det er rigtig vigtigt at være klar på vinterns udfordringer. Det er nemlig i denne årstid, hvor man skal være ekstra meget opmærksom, på sin bils stand. Har man nu husket dit og har man nu husket dat. For at få din bil vinterklar er der nogle specifikke ting, man specielt skal huske at have gjort inden man drager ud i kulden. Det ville for eksempel være rigtig smart at skifte fra sommer- til vinterdæk inden den første sne falder. Inden du påmonterer dine vinterdæk, er det også vigtigt at tjekke dækmønsteret. Mønsterdybden skal nemlig være mindst 1,6 mm for, at det er lovligt at køre med dem i Danmark, men det anbefales om vinteren, at bruge vinterdæk med en mønsterdybde på mindst 3-4 mm. For at undgå en frostsprængt motor er det en god idé at tjekke frysepunktet på det kølervæske man bruger. Om vinteren skal du huske, aldrig at bruge vand i dit sprinkleranlæg, det vil gøre at det hele fryser fast.

Hvis du gerne vi undgå, at dine døre eller din lås fryser fast, så husk at smør dem inden kulden kommer! Smør dine gummidørlister med silicone og din dørlås med låseolie og undgå, at du ikke kan komme ind i bilen om morgenen. Køb en god sneskraber, så du virkelig er klar på alt og spar tid om morgenen. Det er vigtigt at være opmærksom på, at dit batteri mister kraften i koldt vejr. Hvis du derfor har oplevet problemer med batteriet, vil der være en stor risiko for, at den en morgen ikke kan starte – derfor ville det være en god idé, enten at få det tjekket eller skiftet før vinteren nærmer sig så din bil er vinterklar.

Hvis du nu uheldigvis skulle sidde fast, er det en rigtig god idé at have enten et slæbetov eller en lille skovl bag i bilen. Skulle man være så uheldig at man ikke kan få bilen fri fra sneen, er det rigtig godt at have en mobiltelefon og et tæppe liggende. Ser det ud til at blive en lang og kold vinter, vil vi anbefale at du tegner et autohjælp abonnement. Du finder en liste med priser og fordele her

Her er en tjek liste, så du kan få din bil vinterklar og hvad du skal huske inden vinterne kommer:

  1. Skift til vinterdæk
  2. Tjek frysepunktet på det kølervæske
  3. Sprinklervæsken skal gå ned til -21 grader
  4. Smør dine gummilister med silicone
  5. Sprøjt dørlås med låseolie
  6. Køb en god sneskraber (hvis du ikke har en)
  7. Tjek batteriet

Med alt dette, er du godt kørende – selv i vinterperioden!

Previous Vejhjælp og gode råd
Next Hvorfor købe autohjælp ?